BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Formația vocală Tisa a Grupului Școlar Ind. Tismana

 

UN PROGRAM PENTRU INFORMAREA DVS

Aici vom prezenta periodic unele programe, care de obicei au caracter permanent

            Introducere absolut necesara

Este absolut nejustificată pretenția unei instituții sau a unei persoane, de a cere să i se pună la dispoziție „toate programele de finanțare”. Aceasta înseamnă necunoaștere asupra felului cum funcționează societatea astăzi. A cere „toate” programele este ca și cum unu s-ar duce la bibliotecă și ar cere bibliotecarei să-i împrumute toate cărțile!

            Există mii de programe de finanțare lansate de instituții ale statului, de ministere, de bănci, de anumite ONG care distribuie fondurile de finanțare. Toate acestea lansează ofertele prin  mass-media și prin propriile publicații tipărite sau on-line. Și acolo, ni se spune căror solicitanți le pot fi acordate fondurile. Adică ce solicitanți sunt „eligibili”, adică pot fi aleși dintre toți care cer.

            De aceea prima condiție ca persoană fizică sau juridică, este CE VREI SĂ FACI, apoi să vezi cine te-ar putea ajuta.

            Ca și în cazurile instituțiilor private, instituțiile publice trebuie și ele să decidă ce vor să facă.  Spre exemplu, în învățământ, poți cere mobilier, extinderea construcției, dotarea unui laborator, a unei biblioteci sau fonduri pentru instruirea  unei formații de dansuri.

 

            A face un proiect pe baza unei finanțări, înseamnă a face un plan. In funcție de acesta, cauți un program de finanțare!

            Nu cereți deci „planuri” de la alții ci căutați în propriul cap. Nu cereți nici programele de finanțare „care exist㔠pentru c㠄e multe” vorba celebrului Vanghelie! Hotărăște-te întâi ce vrei să faci! Dacă vrei să scoți o revistă, caută la finanțatorii ce țin de cultură. Caută Administrația Fondului Cultural Român. Cere revista tipărită a Fondului sau revista sa on-line (în limbajul maimuțărit de azi – franglez -  se zice abonează-te la „news-letterul” ei) citește-i situl, răsfoiește presa, etc.

            Abia după ce ești ferm hotărât ce vrei să faci și ai identificat finanțatorul, treci la treabă!

            Cere ghidul finanțatorului, cere anumite date privind localitatea, de la biroul de dezvoltare locală al primăriei, interesează-te dacă nu există alt concurent, dacă perspectivele dezvoltării localității vor permite proiectului dvs. să fie viabil. Cereți unei firme specializate (și acreditată!!!) pe domeniul in care dvs. veți aplica proiectul, să vă facă un studiu de fezabilitate, să vă acorde consultanță în întocmirea  cererii de finanțare, etc.

            După cum vedeți lumea de astăzi, viața in UE, e mai complicată, cere inițiativă proprie și mari eforturi personale! Nu mai sunt vremurile când e de ajuns doar să mergi la primărie și să ceri „toate finanțările” sau „toate proiectele de luna asta”! Citește! Informează-te! Învață singur așa cum ai învățat să utilizezi telefonul mobil sau calculatorul!

            Altfel, vei fi complet depășit și copleșit de vremurile de astăzi!    

PROGRAMUL EAST-EAST

 Introducere

Filozofia programului East-East este de a sprijini oameni si idei ce transcend barierele nationale si conlucreaza pentru a crea si intari conditiile necesare dezvoltarii unei societati deschise. Esenta programului este comunicarea, deoarece prin intermediul acestuia se incurajeaza atitudinile deschise si dialogul si se creeaza un spatiu de discutie neutru, unde pot fi exprimate cele mai diverse opinii. Programul sprijina anual circa 260 de proiecte.

Programul East-East (Est-Est) finanteaza seminarii, ateliere de lucru, mese rotunde si schimburi de experienta intre persoane provenind din tarile Europei Centrale si de Est, fostele tari componente ale Uniunii Sovietice, Turcia si Mongolia. Programul, initiat de Institutul pentru o Societate Deschisa (Open Society Institute), este implementat in fiecare din aceste tari in concordanta cu strategia retelei Soros a fundatiilor independente, de catre organizatiile membre ale acestei retele. In Romania, Programul East-East este administrat de Fundatia pentru o Societate Deschisa.

 Obiectivele programului

Programul East-East isi propune sa raspunda provocarilor la care sunt supuse societatile contemporane in contextul global, incluzand, dar nu limitandu-se, la urmatoarele:

§                                 imputernicirea, mobilitatea si diversitatea societatii civile;

§                                 sectoarele dezavantajate si marginalizate ale societatii;

§                                 acceptarea multiculturala, diversitate si interactiune;

§                                 impactul schimbarii politice si economice;

§                                 separarea informatiei si lipsa accesului la informatii;

§                                 educatie civica, comportament participativ si institutionalizarea procesului democratic.

 Solicitanti eligibili

In aceasta categorie intra institutii ale societatii civile si organizatiile neguvernamentale.

 Activitati eligibile

Institutiile societatii civile si organizatiile neguvernamentale pot folosi resursele programului pentru:

§                                 schimburi de experienta, bune practici, exemple si modele de dezvoltare;

§                                 cooperare pentru gasirea unor solutii inovative provocatoare trans-nationale;

§                                 analizarea tendintelor comparative in dezvoltarea sociala, economica si politica;

§                                 identificarea unor abordari alternative pentru depasirea stereotipurilor, prejudecatilor, izolarii si excluderii;

§                                 intarirea coalitiilor si aliantelor pentru influentarea politicilor publice si dezbaterii publice; catalizarea expertizei, inovatiei si presiunilor publice (advocacy) in vederea unor schimbari pozitive.

 Conditii de finantare

Coordonatorul programului East-East din tara in care va avea loc proiectul evalueaza propunerea de proiect. Ulterior acestei evaluari propunerile de proiect sunt transmise directorului regional al programului East-East (Open Society Institute - Budapesta) pentru a fi analizat.

 Termene limita

Programul este disponibil pe tot parcursul anului, iar aplicatiile trebuie depuse cu cel putin opt saptamani inainte de inceperea efectiva a proiectului. Vor fi luate in considerare numai aplicatiile transmise prin e-mail la adresa: info@buc.osf.ro.

Sursa : Fundatia pentru o Societate Deschisa - Romania (FSD)

 

Fondatorii :  contact

© Copyright Fundația Tismana – 2006